2092 Budakeszi, Széchenyi út 141.
A Vajdaságba, Temerinbe látogattak iskolánk diákjai Erasmus+ projektünk keretében. A Kókai Imre Általános Iskola diákjai és tanárai hatalmas szeretettel fogadtak minket. Megtapasztalhattuk mindennapjaikat és remek közös programokon vettünk részt: óralátogatások, kézműves foglalkozások, táncház, tanyalátogatás, közös játékok… Iskolánk gyermekkarjának tagjai a városi képtárban szép koncertet adtak. Utolsó nap pedig együtt fedeztük fel Újvidéket. Köszönjük a vendéglátó tanárok fantasztikus szervezését!
Image
A mai napon a népi bútorfestést próbálhatták ki a temerini diákok az iskolánkban. 
Délután az Egyházmegyei kórustalálkozó keretein belül bemutattak egy betlehemes játékot.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
PROJEKTTALÁLKOZÓ BUDAKESZIN
Az Erasmus+ program keretében 2024. február 11-14. között a temerini testvériskolánkból érkeztek hozzánk diákok. Első nap sváb fánkot sütöttek, agyagoztak, este pedig a Nemzeti Színházban nézték meg az Egri csillagok című előadást.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Mit mutatott meg a ruha régen? Hány alsószoknyát viselt egy eladó lány 150 éve? Megnézhettük, kipróbálhattuk.  Vendégünk, Szamek Lili budakeszi Junior Príma-díjas viseletkészítő hozott ízelítőt és mesélt a népi viseletekről a néptáncórákon.
Erasmus+ programunk januárban a népi öltözködés kultúráját járja körbe: ruhák, textilkészítés, sőt, mosás, szappanfőzés.
Image
Image
Image

Iskolánk Erasmus+ projektjében sok minden történik novemberben.

Nemcsak tanultuk a fejeskáposztát, hanem Saciék remek házi savanyúkáposztáját meg is kóstoltuk.

Lőrincz Éva agyagozó szakkörén keddenként gyönyörű tárgyak készülnek az ősi technikával.

Ma elkezdtük önteni az adventi gyertyákat régi gyertyák maradékának újrafelhasználásával. Kipróbáltuk a hagyományos gyertyamártást is.

Nemsokára jön: gyógyteák kóstolása!

Hasonló programokat valósít meg temerini partneriskolánk, a Kókai Imre Magyar Tanítási Nyelvű Általános Iskola is, a tapasztalatokat pedig megosztjuk. A húshagyókeddi kórustalálkozó idején pedig diákok és tanárok meg is látogatnak minket! Nagyon várjuk a találkozást!

A "Revival - Népi kultúrák megőrzése Európában" projektünket az Erasmus+ pályázatunk keretében az Európai Unió támogatja.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Kapcsolat

Székhely: 2092 Budakeszi, Széchenyi út 141.
Telefonszám: +36-23/451-982
E-mail: titkarsag@prohaszka-budakeszi.hu
Intézményvezető: Jámbor Erzsébet igazgato@prohaszka-budakeszi.hu
OM azonosító: 032460
Bankszámlaszám: 10701180-48290807-51200002
Adószám: 19178491-2-13

Login